Núria Costa Balasch #soccugula

fona

Podeu clicar a l’enllaç per escoltar l’arxiu sonor “UN BLUES PER UNA SEMBRA” que va formar part del projecte FONA

https://on.soundcloud.com/k5f8J

FONA. Programa de llançaments fònics.

Una fona és una eina de corda o pell que permet projectar objectes a llarga distància. També és una sèrie de càpsules sonores que recull diversos processos de treball d’artistes relacionats amb la província de Lleida. Una temptativa d’exposició en format pòdcast per eco localitzar les pràctiques de creació i pensament contemporani que estan travessades per la geografia de ponent.

FONA és una iniciativa que neix en el si de l’antic Arxiu Javelina, la plataforma de dinamització territorial del Centre d’Art La Panera de Lleida, activa entre 2018 i 2022. Ara es desenvolupa de manera independent, en col·laboració amb aquest equipament i el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals.

Un projecte amb Carles Llonch, Ferran Lega, Gerard Calderón, Joan Ros, Maria Giró, Marta Bisbal, Marta Sesé, Núria Costa i Paula Artés.

A cura de Roc Domingo Puig.

Identitat sonora: Agnès Pe.
Imatge gràfica: Jordi Belilles.

Núria Costa Balasch és artista. Inicia la seva pràctica quan desfà el camí des de Barcelona i retorna a Albesa, on es va criar. Investiga el món vegetal i els sabers de la pagesia. S’aproxima a allò que la interpel·la des de les dues disciplines amb què s’ha format: l’economia i les belles arts. D’aquesta manera, espigola plantes i històries, posant en valor allò que ha quedat al marge del sistema econòmic, centrant-se especialment en els rols tradicionalment feminitzats i les herbes no productives.

En aquest pòdcast confecciona un manual de sembra, a mig camí entre l’acció poètica i l’assaig, acompanyada per una munió de veus i de pràctiques situades a la geografia de secà.